2de Provinciale ontmoeting U9-U11-U13 Geetbets op 22-02-2020

Judoclub Lennik met grote delegatie naar 2e PUMI*-toernooi van het jaar Geetbets, op een kleine 100 km van Lennik en zowat de verst mogelijke uithoek van Vlaams-Brabant, was de place to be voor de U9-, U11- en U13-judoka’s. Daar ging op 22 februari 2020 de tweede provinciale jeugdontmoeting door van Vlaams-Brabant. Het was vooral uitkijken naar de U9. Deze categorie krijgt niet zo heel dikwijls de kans om deel te nemen aan toernooien. Doordat er drie categorieën waren, verplaatste Judo Lennik zich in totaal met een delegatie van bijna veertig man sterk: zowat twintig judoka’s, vier trainers/coaches, een begeleider en heel wat trotse ouders.

U11 vullen het voormiddagprogramma
Het is zowat standaard verslaggeving, maar Saja Azzabi stond weer amper op de mat. Zij domineerde zoals steeds met sprekend gemak de poule waarin ze werd ingedeeld en won al haar kampen. Ook Thor Spapens kon z’n straffe prestatie van het toernooi in Zemst herhalen. Met een score van twee op drie won hij z’n poule. Alle andere judoka’s van de U11, waarbij onder andere Toon Bergmans, Imrane Azzabi, Ward Kestemont en Simon Ysebaert, werden tweede of derde in hun respectieve poules. Op de vraag hoe het gegaan was, antwoorde een breed lachende Simon Ysebaert: “Ik denk dat ik tweede geworden ben. Maar ’t was vooral leuk”. De U11 werden gecoacht door hoofdtrainer Jan (5e dan) en trainster Nikita (1e dan).

Op de middag was het aan de U13
Trainer Renaud (1e dan) en trainster Nikita (1e dan) namen de taak van coach waar voor de U13 en daarna de U9. Door ziekte en allerlei andere verplichtingen, stonden die U13 maar met vier jongens op de tatami. Maar wel een viertal dat de voorbije jaren de overwinningen opeenstapelde tijdens toernooien. Zij konden op Noah Henssens na evenwel een complete off day. Noah was dan ook de enige die z’n kampen kon winnen. Christopher Herbert gaf op door een val op het hoofd tijdens z’n eerste kamp. En daar waar Tamim Azzabi en Pepijn Van Houdenhove doorgaans sterke resultaten neerzetten, moesten ze in Geetbets beide drie keer hun meerdere erkennen in hun tegenstanders. Beide jongens waren geheel in de geest van de judosport sportief en respectvol in de nederlaag. Nadien gaven ze ook blijk van een sterke motivatie om zich het komende toernooi te herpakken. Da’s de echte judo-spirit.

4 jongens en 3 meisjes van Judoclub Lennik in U9-categorie sluiten het toernooi af
Voor de U9- jongens en -meisjes hadden toch wel wat supporters de verplaatsing gemaakt naar Geetbets. De youngsters van Judoclub Lennik zetten hun beste beentje voor om de perfecte O Soto gari uit te voeren. De gedrevenheid van die jongste deelnemers, verpakt in een gezonde dosis judoplezier, was heel fijn om zien. Hetgeen Mats Ceulemans op de mat neerzette, was ook heel sterk. Drie keer op rij maakte hij een mooie worp af met een onwrikbare houdgreep. Drie op drie voor Mats. Bij de meisjes was er zowaar een volledig Lenniks gevecht tussen Rania en Alexia.  We noteren tot slot ook de heel brede glimlach van Magdy Sami na z’n tweede kamp, die hij winnend afsloot.

* Pumi = pupillen en miniemen

Op de foto trainers Renaud (1e dan) en Nikita (1e dan) met U13-judoka’s Pepijn en Noah en U9-judoka’s Mats, Seth, Magdy, Rayan, Rania, Kenza, en Alexia.
U11 judoka’s met Coach Jan en Nikita