Open Van Brabant 21 & 22-09-2019

Op het tornooi Open Van Brabant namen dit jaar 510 judoka’s deel, verspreid over 2 dagen.

Voor onze club namen deel : Amy Renders (U15), Sofie Van De Putte (U18) en Wim Snauwaert (U21+).

Amy Renders was aan de beurt op zaterdag voormiddag. Er waren 9 judoka’s in de categorie -52kg. De tegenstanders waren te sterk voor Amy. Zij verloor haar 2 kampen.

Op zaterdagnamiddag was Wim Snauwaert aan de beurt in de categorie -66 kg. Er waren 12 judoka’s. De eerste ronde was Wim vrijgesteld. De tweede ronde verloor Wim. De derde ronde kwam zijn tegenstander niet opdagen en dus winst voor Wim. De laatste ronde duurde het gevecht ongeveer 4 minuten. Wim heeft goed standgehouden, maar heeft toch de duimen moeten leggen.

Op zondagvoormiddag was Sofie Van De Putte aan de beurt. Er waren in haar categorie  18 judoka’s verdeeld over 5 poules in de categorie -57 kg. De eerste 2 winnaars van elke poule stoten door. (Brazilliaans systeem). In de poule van Sofie waren ze met 4. Sofie won met veel overtuiging haar 3 gevechten.

De eerste ronde was Sofie vrijgesteld. De ¼ finale en ½ finale was Sofie ook te sterk voor haar tegenstanders. Ze won hier ook haar 2 kampen. Een podium plaats lag niet ver weg meer. Nog éénmaal vechten voor de 1ste plaats. Sofie haar tegenstander was te sterk. Sofie verloor haar finaleplaats en strandde zo op een 2de plaats.