Pupillen/Miniemen tornooi te Meise 21/05/2017

Afaf, Axelle en Lars waren weer trouw op de afspraak om spruit Sarah en Christopher aan te moedigen. Ook mama van onze nieuwkomer, Antoine Meurisse, was er om de supporteren.

Christopher heeft het goed gedaan. Bij zijn eerste gevecht stond hij al snel met wazari voor maar kreeg ook een wazari tegen. Christopher gaf echter niet op en bleef aanvallen waardoor hij won op beslissing. Het tweede en het derde gevecht heeft Christopher mooi afgemaakt met een worp gevolgd door houdgreep. Hij kreeg dan ook een verdiende 1ste plaats.

Antoine liet zich in zijn eerste gevecht verrassen en het gevecht was dan ook snel gedaan. Tijdens het tweede gevecht trok zijn tegenstander stevig en er volgende een kochi guruma waardoor Antoine onderuit ging. Toch liet Antoine zijn moed niet zakken en mits wat bijsturing begon hij heel goed aan zijn derde gevecht: Hij stond sterk op zijn benen, volgende de tegenstander niet meer en smeet hem. Dit leverde hem zijn eerst wazari op. Door het gemis aan ervaring kreeg de tegenstander echter de bovenhand en verloor Antoine door een houdgreep. Nog zo een paar wedstrijden en volgende keer schuiven we een plaatsje naar boven !

Sarah haar poule was men bijna vergeten en bovendien moest ze vechten tegen Darah, waar ze niet zo fan van is maar ze had er zin in. Als snel stond ze met 2 wazari’s voor, het ging de goeie kant, op tot haar tegenstander haar met ippon smeet. Aangezien het “best of 3” was moest Sarah nog een keertje tegen dezelfde tegenstander. Dapper maar met een klein hartje ging ze de kamp terug aan en zo belandde Sarah op de 2de plaats.

In de namiddag was Dries aan de beurt. Het moest allemaal snel gaan want Dries had nog een afspraak op het schoolfeest. Eerste gevecht was zijn tegenstander een kop groter maar met een mooie tani-otoshi (gevolgde door een pijnlijke kopstoot) won Dries deze wedstrijd. Vervolgens mocht hij een ronde vechten met Tristan Lens. Na de 2de wazari nam hij Tristan in houdgreep en won. Ook de derde wedstrijd won Dries met Tani-otoshi. Het moest snel gaan en Dries heeft zo eventjes alles afgewerkt op een kwartiertje tijd en ging naar huis met eveneens een welverdiende 1ste plaats.

Goed gewerkt meisje en jongens ! En ook dank aan papa Lars die uitstekende hulp heeft geboden als luidspreker !

Dienstdoende coach
An