Tornooi U11/U13 Te Herne 14 april 2012

Met 16 gedreven judoka’s en een hoopje enthousiaste ouders trokken we op zaterdag 14 april naar Herne.

Pupillen
Maxime Walraevens was erg sterk die dag. Hij  won zijn eerste 3 kampen maar  verloor zijn laatste wedstrijd. Hij eindigde zo op een mooie 2e plaats.
Anton Van Zeebroeck won zijn eerste wedstrijd met yuko en scoorde telkens een mooie ippon bij zijn volgende 2 wedstrijden. We zagen een superblije Anton met zijn welverdiende 1e plaats.
Maurice Mot die voor de eerste keer deelnam aan een tornooi was wat onzeker en vond het allemaal nogal overweldigend. Hij verloor wel zijn 3 wedstrijden maar we kunnen wel stellen dat hij zeker zijn uiterste best gedaan had.
Kian Van Nuffel verloor zijn eerste wedstrijd op beslissing maar herpakte zich in de 2e wedstrijd die hij won met een houdgreep. De 3e kamp verloor hij spijtig genoeg met een yuko en een houdgreep. Een welverdiende 2e plaats voor Kian.

Onze jongste dames waren ook weer van de partij.
Sofie Vandeputte won vrij makkelijk haar 2 wedstrijden, eentje met een yuko en een houdgreep en de andere met een wazari en een houdgreep. Sofie was superfier op haar eerste plaats.
Ook Leyla Ege had er zin in vandaag. Haar eerste wedstrijd liet ze zich verrassen met een ippon. Leyla herpakte zich in de 2e  wedstrijd, voerde een mooie koshi guruma uit en scoorde een ippon. Jammer genoeg verloor Leyla haar laatste wedstrijd met een houdgreep. Toch een mooie 3e plaats voor Leyla.

Miniemen
Niels Ritserveldt stond erg sterk vandaag. Hij won zijn 2 wedstrijden. Tijdens zijn eerste wedstrijd scoorde hij een mooie ippon, tijdens de 2e wedstrijd kon hij 2 x een yuko scoren om te eindigen met een houdgreep. Een welverdiende 1e plaats.
Lars Denayer die ook voor de eerste keer op de tatami stond was wat zenuwachtig. Toch raapte hij zijn moed bij mekaar en ging ervoor. Jammer genoeg verloor Lars zijn 3 wedstrijden maar hij heeft echt wel zijn uiterste best gedaan. Een 4e  plaats voor Lars.
Ook Sverre Devillé was opnieuw van de partij.  Sverre verloor de eerste 2 wedstrijden met een houdgreep. Sverre kon de laatste wedstrijd ook niet winnen. Een 4e plaats voor Sverre. Sverre vertelde zelf dat hij niet echt in ‘vorm’ was en dat het volgende keer wel beter zou gaan. That’s the spirit!
Timour Ege verloor zijn eerste wedstrijd met een wazari, maar kon dit wel goed maken in zijn 2e  wedstrijd die hij won met een houdgreep. Een 2e plaats voor Timour.
Dylan Beerden won zijn 1e wedstrijd met een wazari en mocht afwerken met een houdgreep. De 2e wedstrijd verloor hij jammer genoeg met een houdgreep. De 3e wedstrijd mocht hij winnen met een houdgreep. Een mooie 3e plaats voor Dylan.
Charlotte Verckens won haar eerste wedstrijd op beslissing, de 2e wedstrijd won ze met een houdgreep. Een mooie 1e plaats voor Charlotte.
Kayleigh Van Nuffel verloor haar 1e wedstrijd met een ippon. De 2e kamp verloor ze met een houdgreep. Kayleigh eindigde op de 3e plaats in haar poule.
Cedric Van Zeebroeck won vrij vlot al zijn wedstrijden en eindigde zo op een welverdiende 1e plaats.
Jan Panneels kon 2 keer yuko scoren tijdens zijn eerste wedstrijd om dan te vervolgen met een houdgreep. Jammer genoeg verloor hij zijn volgende wedstrijd met 2 yuko’s. Toch een knappe 2e plaats.
Bryan Jeetun verloor zijn eerste wedstrijd met een yuko en een wazari. Hij herpakte zich in de volgende wedstrijden die hij telkens won. De verliezer van zijn eerste wedstrijd verloor eveneens een wedstrijd: Bryan woog wat minder en eindigde zo op de 1e plaats.

Al onze jonge judoka’s hebben erg hard hun best gedaan die dag. Deelnemen aan zo’n tornooien is dan ook al een hele prestatie. Ook onze 2 nieuwelingen, Lars en Maurice, waren erg blij dat ze die dag deelgenomen hadden aan het tornooi.

Verder wil ik er nog graag aan toevoegen dat  deelnemen het belangrijkste is. Winnen is natuurlijk erg leuk, maar soms kan je wel eens verliezen. We zijn immers geen ‘Super-mannekes’…(ook al zouden we dat soms willen)

Het is dan ook van groot belang dat we steeds een sportieve houding aannemen wanneer we eens verliezen. Onsportief gedrag wordt niet getolereerd…

Coach van dienst,
Inge