Tornooi Zemst 15 januari 2017

Ondanks de ijzel op de baan waren onze ingeschreven eerste jaar U11 allen aanwezig waarvoor reeds een dikke proficiat.

Ze hadden er allen zin in en het was leuk om hun enthousiasme te zien:

Christopher ging als eerst de mat op.Cristopher. De eerste twee wedstrijden won hij overtuigend met de hoogste score ipon. De laatste wedstrijd waren ze elkaar waard. Christopher scoorde wel twee keer maar zijn tegenstander haalde met één worp een hogere score. Alzo werd hij nipt verslagen en behaalde hij de tweede plaats.

Vervolgens mocht ons Sarah haar beentjes strekken. Ook hier ging de eerste tegenstander er vlotjes over. Het 2de gevecht was ook hier wat moeilijker maar Sarah weerde zich dapper maar geraakte in een houdgreep. Ze behaalde eveneens een tweede plaats.

Dan was Kobe aan de beurt. Al springend, dansend en lachend stond hij op de mat. Het was een plezier om hem te zien vechten. De tegenstanders maakte duchtig gebruik van Tani-otoshi, waar Kobe niet op voorbereid was. Toch bleef hij inkomen en met de raad van de coach slaagde hij er in om te blijven vechten.

Ondanks het slippertje van papa Nathi, die per ongeluk voor de tegenstander aan het supporteren was, heeft Kobe 2 mooie overwinningen behaald. In zijn reeks waren ze met drie die twee wedstrijden wonnen en besliste het gewicht over de plaats. Kobe woog 100 gram te veel om eerste te zijn. Hij heeft geleerd dat vier boterhammetjes eten voor een weging misschien toch niet zo verstandig was. Hij werd alzo eveneens tweede.

Als laatste was ons Nohre aan de beurt. Het was haar eerste kennismaking met het competitiejudo. Met klein hartje, maar flink, begon ze vol goede moed aan de wedstrijden maar haar tegenstandster waren net iets te sterk. Iets harder trainen en blijven volhouden dan zal het wel lukken. Nohre behaalde een derde plaats.

Bij de U 13 traden Dries en Emiel in actie. Zonder caoch (moest in de namiddag weg) trokken ze hun plan. Dries had al competitie ervaring en voor Emiel was het de eerste keer. Dries won twee keer en werd tweede . Emiel kwam nog wat ervaring te kort en werd derde.

Proficiat aan al onze deelnemers . Wij hebben er van genoten om onze judoka’s bezig te zien . Het sportieve en het karakter die ze tonen siert de club en het is dan ook een plezier om voor hen te coachen.

UITSLAGEN

U11

Christopher Herbert, Kobe Kerre, Sarah Evenepoel : Tweede plaats

Nohre Borremans : Derde plaats

U13

Dries Evenepoel :Tweede plaats

Emiel Jans : Derde plaats

UITSLAG Open van ANTWERPEN

U15

Sofie Van De Putte -> eerste plaats