VK Jeugd Tielt 08 en 09-02-2020 + BK jeugd Herstal 16-02-2020

Goud zilver en brons voor JC Lennik met Sofie Van De Putte op de PROVINCIAAL/ REGIONAAL en BELGISCH KAMPIOENSCHAPPEN JEUGD 2020

Na het succes op de Provinciale Kampioenschappen in de categorie U18 – 57 kg  namen Sofie Van de Putte en Amy Renders (U15 cat -52 kg ) en Anton Van Zeebroeck (U21 – 60 kg ) deel aan de regionale kampioenschappen. Op deze Vlaamse Kampioenschappen legde Sofie  een perfect parcours af en won haar eerste drie wedstrijden met ipon score en moest in de finale nipt de duimen leggen tegen Watson die uittredend kampioene was .

Amy werd op een schitterende wijze provinciaal kampioene door haar tegenstreefster in de finale reeds na een halve minuut met een mooie ipon te vloeren. Op de regionale kampioenschappen waren de verwachtingen hoog , doch  trof ze een moeilijke loting verloor haar eerste kamp. In de herkansingen verloor ze met golden score door een spijtige beslissing van de scheidsrechter. Verder kampen was dan ook niet meer mogelijk. Zij kijkt in elk geval uit naar de kampioenschappen in 2021.

Anton was eerste jaar   U 21,  en kampte in de laagste gewichtsklasse -60 kg . Met zijn 51 kg maakte hij geen kans tegen de afgetrainde judoka’s van 60 kg. Hij heeft nog 2 jaar de tijd om te groeien en gewicht bij te trainen. Zijn provinciale titel heeft hij in elk geval al op zijn palmares geschreven.

Op 16/02/2020 trokken wij met Sofie naar de Belgische kampioenschappen. Sofie vocht in het verleden vooral  defensief en daarom werd de voorbereiding naar de Belgische kampioenschappen gefocust op aanvallend judo en afwerking op de grond met klem houdgreep of wurging . De drie maanden intensieve training resulteerde in respectievelijk goud (Provinciaal), zilver (regionaal) en een bronzen medaille op de Belgische kampioenschappen.

De trainersstaf van Judo Club Lennik kan al weer terug blikken op een geslaagd jeugdkampioenschap.